Τηλ. Παραγγελιών

23310 91473
0

Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.

Αισθητήρες & Βαλβίδες Πίεσης (TPMS)

Αισθητήρας πίεσης ελαστικών (TPMS): πώς λειτουργεί

Ο μετρητής πίεσης ελαστικών ή αλλιώς, το σύστημα παρακολούθησης πίεσης ελαστικών, που ενδεχομένως έχετε δει και τη συντομογραφία του στα αγγλικά – την ένδειξη δηλαδή TPMS – αποτελεί ένα σύστημα στο αυτοκίνητο, που ειδοποιεί τον οδηγό όταν η πίεση του αέρα μέσα στο ελαστικό, μειωθεί.

Ο μετρητής πίεσης ελαστικών αυτοκινήτου λειτουργεί με βάση την πολύτιμη συμβολή του αισθητήρα πίεσης ελαστικών.

Ο αισθητήρας πίεσης ελαστικών βρίσκεται τοποθετημένος πάνω στη ζάντα του ελαστικού του οχήματος και συγκεκριμένα στη βαλβίδα ελαστικού με αισθητήρα, και είναι συνδεδεμένος στο εν λόγω ηλεκτρονικό σύστημα, το οποίο με τη σειρά του, τον συνδέει τον αισθητήρα με την οθόνη στον πίνακα οργάνων του οχήματος.

Η συνδεδεμένη λοιπόν οθόνη, επικοινωνεί μέσω του συστήματος με τον μετρητή πίεσης ελαστικών και τον αισθητήρα του, ενημερώνεται συνεχώς από αυτόν και προβάλλει ενδείξεις σχετικά με το αν τα ελαστικά είναι σωστά φουσκωμένα ή όχι.

Αν ένα ελαστικό δεν είναι σωστά φουσκωμένο για κάποιο λόγο, σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να το φουσκώσετε ή / και να το επισκευάσετε αν απαιτείται. Η απώλεια αέρα σε ένα ελαστικό, συνήθως, είναι αποτέλεσμα ζημιάς που έχει είτε το ίδιο το ελαστικό, είτε η βαλβίδα ελαστικού, είτε η ζάντα του.

Παρ’ όλα αυτά, μια ακόμα αιτία απώλειας πίεσης αέρα στα ελαστικά, είναι η φυσική φθορά λόγω χρήσης και καταπόνησής τους.

Στο κατάστημα μας παρέχουμε Επιδιόρθωση, Προγραμματισμό, Αντικατάσταση Αισθητήρων Πίεσης Ελαστικών (TPMS) καθώς και αισθητήρες & βαλβίδες ελέγχου πίεσης για όλα τα μοντέλα αυτοκινήτων σε ιδιαίτερα οικονομικές τιμές.

Καλέστε μας στο: 23310 91473

elGreek