Τηλ. Παραγγελιών

23310 91473
0

Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.

Αναρτήσεις

ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ

Η ανάρτηση αποτελεί ένα είδος ελαστικού συνδέσμου που διαχωρίζει τις αναρτημένες (όπως είναι το πλαίσιο, η μηχανή, οι επιβάτες, κτλ.) με τις μη αναρτημένες (οι τροχοί, οι δίσκοι πέδησης, οι άξονες του διαφορικού, κτλ.) μάζες ενός οχήματος. Κάθε σύστημα ανάρτησης αποτελείται από ένα σύνολο μηχανικών αρθρώσεων και συναρμογών, που συνεργάζονται με ελατήρια και αμορτισέρ και λειτουργούν για να ελέγξουν την κατακόρυφη ταλάντωση των τροχών και τη συνεπαγόμενη αυξομείωση της απόστασης τους από το αναρτημένο κυρίως σώμα του οχήματος. Η λειτουργία των αναρτήσεων αφορά αφενός την άνεση, δηλαδή την μείωση των ταλαντώσεων που φτάνουν στο αμάξωμα και στην καμπίνα των επιβατών, και αφετέρου την οδηγησιμότητα του οχήματος.

Τα αμορτισέρ και τα ελατήρια είναι βασικά συστατικά μίας ανάρτησης. Τα αμορτισέρ φροντίζουν στην απόσβεση των ταλαντώσεων του αμαξώματος, ενώ τα ελατήρια στην στήριξη. Η ανάρτηση μπορεί στην πιο απλή της μορφή να αποτελείται από έναν άξονα με βραχίονες να στηρίζονται στο αμάξωμα έως και πολύ πιο πολύπλοκες κατασκευές, ανάλογα με την σχεδίαση και τον τύπο του αυτοκινήτου. Όποια και αν είναι πάντως η σχεδίαση, θα πρέπει να υπάρχει σωστή και μελετημένη γεωμετρία και τα ελαστικά να εφάπτονται στο δρόμο με τον βέλτιστο τρόπο. Οι γωνίες κάμπερ, κάστερ και η σύγκλιση των τροχών ορίζουν την γεωμετρία μίας ανάρτησης, δίχως να αγνοούμε το τετράπλευρο του Ackermann όσον αφορά στο απροβλημάτιστο στρίψιμο ενός οχήματος.

Το κατάστημα Τσερκέζος, με την πολυετή πείρα που διαθέτει, είναι σε θέση να σας συμβουλέψει και να σας κατευθύνει σωστά πάνω στην αγορά και τοποθέτηση των αμορτισέρ που χρειάζεται το αυτοκίνητό σας, πάντα με επαγγελματισμό και με προσανατολισμό στην ικανοποίηση των αναγκών σας.

Εμπιστευθείτε μας και μείνετε απόλυτα ευχαριστημένοι από τις υπηρεσίες μας και στην αγορά και τοποθέτηση του καινούριου σας αμορτισέρ, στις καλύτερες τιμές της αγοράς!

 

Καλέστε μας στο: 23310 91473

elGreek